Kokoajan tilanne on ja pysyy kireänä. Esitetään, että ollaan kuin ei oltaisikaan ja pienimmästäkin syystä mulkoillaan pahasti. Muristaan, pörhistellään ja käyytäydytään muutenkin uhkaavasti. Pari tappelua melkein tänäänkin, mutta saan ne sentään estetyksi. Mutta ilmapiiri on aivan hirveä.

Jos vain tietäisi, mitä asialle voisi tehdä.

Olen harkinnut, että muuttaisin vanhemman kissan kanssa työhuoneelleni pariksi päiväksi, niin saisivat olla rauhassa, mutta siinä on se vaara, että pahentaakin tahtomattaan tilannetta. Toinen on gelma on, että tästä on ovi suoraan kadulle, koska tämä on myymälätila. Toisekseen se kissa ei varmaankaan tahdo olla täällä, se on aina viihtynyt kotona ja ei tahdo sieltä poistua. Nuorempaa ei yksinkertaisesti voi ottaa mukaan, se kuitenkin syö kaikenmaailman langanpätkiä ja mikä vaarallisinta nuppineuloja. On nimittäin yrittänyt syödä ennenkin, kun niitä on kantautunut kotiin esim. paitojen mukana.  Ja täällähän niitä on,  jokaista lattialle pudonnutta neulaa en koskaan pystyisi löytämään, mutta se kissa takuulla löytää. Ja muutenkin, silloin epäilisin kisulin saavan turpaansa jo senkin takia, että kotiinpalatessaa haisisi "väärältä".

Hankalaa on.

En tahtoisi millään luopua kummastakaan kissasta ja toivon, että siihen ei jouduta vaan asia ratkeaisi jotenkin. Pahimmassa tapuksessa se on ainoa vaihtoehto, mutta miten siinä sitten käyt valitsemaan kissojen väliltä, kumpi joutuu lähtemään?